top of page

Rolf Borch

 

Klarinett

 

Rolf Borch (f. 1975) er født og oppvokst i Bergen, hvor hans første klarinettlærer var Mogens Leikvoll. Han studerte senere ved Norges musikkhøgskole med Hans Christian

Bræin.

 

I tillegg til et bredt klassisk repertoar, har Rolf et sterkt engasjement for ny musikk - noe som har resultert i godt over 100 urfremføringer av norske og utenlandske verk. Listen over komponister han har jobbet med er lang og omfatter store navn som Helmut Lachenmann, Brian Ferneyhough og Carola Bauckholt.

Rolf har markert seg som solist med norske orkestre, korps og ensembler, i tillegg til konserter og festivaler i Europa. Han har bak seg en rekke cd-utgivelser, som solist i klarinettkonserter av Jon Øivind Ness, Lene Grenager og Ørjan Matre, som kammermusiker med Enemble Alpaca, asamisimasa og Cikada, og helt nylig som “organist” med sitt fiktive “klarinett-orgel”.

 

Han har mange ganger vært nominert til Spellemannprisen og i 2008 fikk han den prestisjetunge De Unges Lindemanspris. Rolf er fast medlem i ensemblet Cikada, og har nylig bestått sitt stipendiatprosjekt ved Norges musikkhøgskole. Han er siden høsten 2014 ansatt som førsteamanuensis i klarinett på musikkonservatoriet i Tromsø.

 

bottom of page